Jumaat, 24 Jun 2016

LAMARAN DATANG TANPA DIDUGA

jari gemok cik panda
Assalamualaikum dan salam sejahtera..

nampak gambar kat atas tu??
yaa betul tu tangan cik panda.. 
tapi,,,
betulkah cik panda dah dilamar??
haa,, kalau nak tau apa sebenar jom baca nii..

beberapa minggu lepas,,
sebelom puasa lagi.. 
panda ad update moment kat wechat pasal "lamaran"
ramai gile yang komen..
mcm2 soalan yang ditanye.. 
betul ke?? dengan siapa?? dah buat istikharah??
ad jugak yang terus wasap ckp tahniah.. >_<

sebelum panda bgtau hal yang sebenar..
panda nak minx maaf kat semua yang percaya..
especially to my sister..

bukan nak buat main hal mcm nii.. 
panda ad sebab tersendiri knp up moment mcm tu..
sorry uolls.. 

Niat dihati nak sambung degree ANSOS mcm kat wishlist panda tu
terpaksa dilupakan..
belom lagi keputusan upu kluar tapi impian tu terpaksa dihapuskan..

panda telah dilamar oleh pihak SPA..
Alhamdulillah panda dapat join latihan jururawat..


dah lama pegi IV niii..
bulan 10 tahun lepas..
dalam bulan 11 ritu dah dapat jawapan..
tp, cuma calon simpanan..
jadi, panda mmg langsung xmengharap..
sbb ad yang dok ckp simpanan pon payah nk dapat..
so, panda buat chill n berangan nak sambung degree laa.. huhu

tapi orang cakap Jodoh ni Allah dah tentukan..
so, Jodohku adalah Hospital dan Nurse.. hahaha

Kalau ikotkan hati ni mmg nk sangat degree..
tp lepas pikir balikk..
" Kau belajar 3 tahun lepas tu sah2 kau dapat keje..
ptptn pon kau xpinjam..
xpayah dok pening pikir nk bayar nanti..
xdelah terbeban dgn hutang since study lagi.. "
so, panda positif n terima takdirku ini.. ahaha

knp panda cakap ni lamaran??
sbb nurse ni bukan la minat panda yang amat sangat..

So, surat SPA yang datang tu untuk melamar panda..
lepas panda buat keputusan samada setuju ke x..
kalau setuju..
kita ikat tali pertunangan dgn bidang ni selama 3 tahun..
dalam masa 3 tahun tu laa panda kene cari Cinta and Sayang terhadap bidang ni..
lepas 3 tahun.. dah habis study.. dah jumpe Cinta..
So, kite kahwin laa dgn pekerjaan Nurse ni.. 

Panda ikhlaskan hati dan redha terima takdir ni..
serius gembira bila tgok abah excited bila panda dapat panggilan nii..
abah senyum!!
manis kot bila abah senyum.. tapi dia je selalu buat muka garang.. heheh
mak pon happy je tgok..

haihh,, mana mungkin anakmu ini kecewakan harapanmu..
jadi, panda terima jellah..
walaupon rase mcm rugi masa sikit sbb ulang balik ambik dip..
tapi harap sangat berbaloi dan ad hikmahnya..

jadi kat sini panda nak cabar diri panda untuk
CINTA SUKA SAYANG bidang nii..
hehhee
korang doakan semoga segalanya akan dipermudahkan ya..

KEDAH tunggu cheq maii !!!

^_^

Catat Ulasan