Khamis, 29 Disember 2016

KLCC & I-CITY


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

seperti yang panda janjikan
panda akan sambung story short vacay panda..

   KLCC   

Alaa.,, pegi KLCC ni sebab semata2 adik panda
nk tgok menara berkembar tu..
so, pegi just semata nk bergambar je lah..
xmasok pon jalan2 kat suria klcc tu..

wefie.. muka hakak dah penat.. haha


nak jgk hakak bergambar solo.. huhu

tgoklah muka happy dy tu.. haha

kita bg adik panda puas tgok menara tu
pastu tros ke destinasi seterusnya..
kami buat 1 pusingan jgklah
dok memusing kat situ.. hahah

lepas dah habis pusing..
kita ke i-city..

   I-CITY   

sebenarnya panda mmg dah lama tringin nak pegi i-city nii..
huhu.. akhirnya dpt jugak..
panda suka tgok lampu2..
mcm budak2 je time kat i-city ritu,, hahah

yeayy jumpa mr.panda.. ahhaha

panda ad naik spacewalk kat sana..
dan panda like a baby sbb menjerit2 membebel sesorang kat atas car tu..
padahal adik panda kat sebelah ni steady je..
serius panda gayat.. lagi2 part dy nak belok tu..
haishh.. malu je dgn adik panda..
panda ni gayat orgnya.. tp still bajet berani.. nak jugak mencuba.. haha

tp, panda malang lepas naik spacewalk tu..
sbb lepas je turun dari tempat tu..
panda terjatuh..
waaa :face59: malu gila time tu..
gayat sampai lembik lutut.. hahaha



jumpa panda lagi.. huhu


org yg melayan sampai penat dah.. haha

okay, maka habislah vacay panda..
hanya sehari..
3 tempat panda pegi..
thanks kpd org yang sanggup bawak kami..

semoga nanti dapat pegi vacay jauh2.. heheh

^_^

Selasa, 27 Disember 2016

NUFFNANG :: THANKS ^_^

Assalamualaikum

xpercaya still ada yang klik nuffnang panda..
sangat2 berterima kasih kat korang yang klik nuffnang panda..
yellah dah lama xupdate entry pon nuffnang still menaik..

tq yaa.. 
xbanyak pon
tp, thanks sangat ya.. 


masih lagi cpc je yang dpt.. huhu
kureng update entry nii
ssh laa kite nk dpt cpuv kan..

xpelah.. pape pon panda nak say Thanks kat korang semua..
sayang korang :love:
sayang nuffnang  :n:

^_^


BUKIT TINGGI, PAHANG


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

bermula lah cuti sem panda..
so, panda balik terus amik bas ke KL 
sbb mak dah tunggu panda kat rumah akak..

katanya nak jenjalan keyell..
hehehe
panda pon join laa.. mana boleh lepaskan peluang kan..

ehh,, panda ckp panda bercuti kat KL 
tp knp tajuk kat atas tu Bukit Tinggi???

haaa,, ni nak cerita..

panda mmg pon cuti2 kat KL..
tp, ada la sorang ni yg baik hati nak bawak panda and family jalan2..
nak tau sape??
in shaa allah bakal menjadi abg ipar panda..
doa2kan lah ye..

okay,, back to the stroy..
Bukit Tinggi, Pahang..
sapa yg dah pernah pegi sini?? 
best ke x?? hahha
okay.. panda first time naik sini..
nasib baik ada org nak bawak.. hehhe
tq :proud2:

Bukit Tinggi ni terkenal dgn Japanese Garden & Colmar Tropicale
jadi, aku dah feeling2 pegi Jepun dan Perancis.. huhu

ada yuran yang dikenakan kat pintu masuk Bukit Tinggi nii
Dewasa : RM15
Kanak2 : RM8
akak panda kata fee dy ni dah naik..
ritu akak panda pegi dlm RM13 je..
hmm


mula2 kami pegi Japanese Garden dulu..
sbb pkol 5.30 dy dah nak tutup..
kat sini terasa nyaman je..
tgok pokok2 hijau..
udara yang sejuk2..
sesuai sangat nak release tension.. hehe

rumah kampung Jepun


kat sini boleh kalau kita nak pakai kimono..
tp kene sewa lah..
so, panda xsewa pon.. hahha
cukuplah rasa ala2 dok kat jepun tu dgn suasana
kat situ..
tp kalau dpt pegi Jepun betul2 mesti lagi best kan..
kite xmampu lagi.. jd sini je lahh kita pegi.. hahah


tengah jalan2 kat garden tu..
ttbe panda terjumpa ulat nii..
besar kot..
terus teringat kat roomate panda.. haha
kalau dy yg jumpa ulat ni mesti melompat2..
huhu.. jgn marah ye tikah..

ni gambar2 kami kat Japanese Garden


my lovely mom

air terjun dy cantikk


xlama pon dkt Japanese Garden nii..
sbb lapar.. 
so, kami semua pon pegi kat Colmar Tropicale plak..
kat sini banyak restoren..
kita boleh pilih nak makan ap..
tp kebanyakkan restoren menyediakan makanan ala2 Perancis laa..
panda xsure ada ke x makanan tradisional Malaysia..
sbb panda makan pizza.. hehe..


bila dah sampai Colmar Tropicale nii...
mesti lah banyak bergambar.. hee

saje kita tgok2 dari tingkap..
manatau nampak jodoh.. ahaks

dah lama tunggu,  jodoh xmuncul2..

haa,, seorang je kumbang tu la yg bawak kami.. thanks

adik ira
lepas dah penat bergambar..
kami pon balik ke KL..
dan teruskan short vacay kita pada hari yg sama
ke KLCC & i-City atas permintaan adik bongsu panda..
nxt entry plak panda cerita pasal KLCC & i-City k..

*dah lama draf entry ni tp baru nak post..

^_^

Isnin, 19 Disember 2016

ALHAMDULILLAH LULUS..

En.Amin dan anak2.. heheh

Assalamualaikum..

Alhamdulillah panda dan semua kawan2 lulus 100%
exam final untuk sem 1..

sangat xsangka yang panda boleh lulus sedangkan midterm ritu
panda gagal.. hehe..
so, panda sangat2 bersyukur..

tq kat semua yang mendoakan panda dan kawan2..
tq mak abah yang sentiasa bg sokongan dan doa untuk kak lang..
tq En. Amin dah semua pengajar yang banyak bg ilmu dan sentiasa doakan kami..
tq sahabat2 perjuangan yang sentiasa membantu dan saling mendoakan..
tq my roomate sbb selalu ada time panda study.. muahh ciked.. heheh

alhamdulillah..
semoga kita terus berjaya untuk sem-sem akan datang..

kalau kita dah rasa sangat berusaha untuk sem nii..
kita kena lebih beruasaha dan lebih untuk sem-sem akan datang..

skrg masanya untuk kita rehatkan minda seketika..
jom cutiiii

^_^

Ahad, 18 Disember 2016

DINNER FAREWELL AKAK 1/14 (sem6)

miss me?? hehe

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Dah berhabuk blog hakak nii..
time hakak balik je lahh mampu nak menulis..
bila dah balik kolej xde masa nak menulis..
lagi2 bila dah masok wad.. huhu

okayy,,
kali ni panda nk cite pasal dinner farewell..

panda jujur sebelom ni panda mmg xpernah join mana2 dinner..
so, ni kira pengalaman pertama laa..
(kuno sangat kan hakak panda ni)   :dispm:

untuk first dinner panda kat sini..
panda join pertandingan karaoke..
hahhhaa..
tp sah2 la kalah kan..
suara panda kelaut..
kesian my partner Dira..
suara dy sedap..
fyi karaoke yg panda join ni nyanyi duet..

with Dira

mcm biasa lah kalau dah ad Menari.
mestilah panda join kan..
bila kita biro kebudayaan nii..
xnk lah mengharapkan org lain..
kene turun padang sendiri lahh..
tp xpe.. panda sukaaa..  :inlove:

my girls
haa,, ni Kak Fatin.. akak sem 2.. 

selain menari.. kami juga penyambut tetamu..
hahah

tema red and tradisional
sbb tu ramai yg pakai warna merah..
yg mcm panda pkai tu bju tarian kami..
tu yg ada sama baju and tudung..


farewell..
xtau la nk rasa sedih or gembira..
akak2 sem 6 dah berjaya habiskan 3 tahun dorang kat kksp..
dah nak jd stafnurse..
panda baru nak mulakan lagkah..

semoga panda terus tabah dan berjaya habiskan latihan nii..

^_^

Sabtu, 1 Oktober 2016

HAKAK MENARI TARIAN 1 MALAYSIA


Assalamualaikum..

hehhe.. panda menari lagi..
xsangka plak kali ni budak sem 1 kene manari lagi..

pening gila bila dpt tau kami kene menari lagi..
so, panda serahlah dkt ketua tarian kita untuk cari tarian yang sesuai..

tugas panda mcm biasalah.. 
download lagu ap yang nk pkai...
hahaha.. nasib baik data internet panda okay..
walaupon dah nk hbis data tu..
still mampu membantu untuk download lagu..

pengalaman kali nii lagi best..
sbb dpt belajar tarian melayu.. cina dan india..
masa mula2 cari step tu mmg penat laa..
rasa lama gilaa nak hbiskan semua tarian..
tp bila dah dapat semua step..
haa,, sekejap je rasa..

dan yang lagi best..
panda berjaya pujuk roomate panda untuk join tarian kali ni jgk..
hheehhehe..

roomate panda
sebenarnya last minit kami kene tukar tarian india..
sbb kami kene pakai lagu yg klasik..
so, ada akak sem 3 yang tolong ajarkan..
tq kak..  
kami sempat belatih 2 malam je tarian tu..
hmm,, cabaran yang besar jgklah untuk kami kan..
dah berhari berlatih tarian lain.. ttbe kene tukar..
so, semua ketaq bila lagu india bunyi..
alhamdulillah kami dpt buat dgn baik..
walaupon nampak terabur skit..
hahha.. xpe lahh..
yang penting pengalaman kita semua tu..

okayy lah.. xmau ckp banyak..
korang tgoklah sendiri tarian kami nii..

^_^


Jumaat, 16 September 2016

PERSEMBAHAN TARIAN HARI RAYA


Assalamualaikum korang..

haduiii,, mcm mne lah panda boleh terjebak dalam tarian pulak ni??
hahaha.. 
panda mmg xpandai menari2 nii..
dulu waktu form1/2 pernah jgklah belajar menari nii..
tp tarian sumazau.. tu pon belajar xhbis..
ttbe je kene buat persembahan menari bila masok sini..

disebabkan panda Biro Kebudayaan..
so, pada pon join lah..
keras2 pon aku lanyakk je.. lama2, nampak la jgk lembutnya..
huhuhu..

panda mmg suka sahut cabaran diri sendiri nii..
dulu masa kat ibi msok menyanyii..
skrg kat kksp nii msok menari plak..
hahah..

bagos2..
barulah kita dpt pengalaman baru kan.. 

nasib baiklah fadhilah and syuu
membe panda kat sini pandai menarii..
so, boleh la dorang tolong ajar kami yg xbiasa nii..

alhamdulillah dpt jugak kami buat dgn jayanya..

nak payunglah jgk video menari nii..
tp sorry ehh..
kualiti video xbpe bgos..
sbb shoot dari jauh..



Khamis, 15 September 2016

NUFFNANG :: NAIK SIKIT

Assalamualaikum semua..

alhamdulillah CPC nuffnang naik jugak
walaupon dah lama panda xupdate entry..

tq sangat2 kat korang yang selalu 
klik nuffnang panda..


tgok tu.. naik lah sikit kan dari haritu..
hehhehe

nanti korang yang klik nuffnang panda tu
tinggalkan lah jejak..
in shaa allah panda klik korang punya nuffnang plak yee.. 

tq korang!!
tq nuffnang!!


^_^

STATUS DAH BERTUKAR


Assalamualaikum semua..

status panda dah pon bertukar..
skrg ni bukan lagi orang yang bekerja kat dobi..
atau pelajar sekolah menengah..
tp sekarang ni panda ialah "Jururawat Pelatih"

sebelum dapat sambung belajar..
panda dah berangan mcm2 benda..
lagi2 gaya hidup sebagai seorang pelajar kolej nii..
serius panda ingatkan 
kehidupan pelajar kat universiti dengan kolej kejururawatan sama..
tp andaian tu salah.. 

lain benar... hahhaha...
xtaulah kan kalau pelajar U pon
sama je mcm kat KKSP nii..

kehidupan kat KKSP ni mengajar panda untuk berdisiplin..
lagi2 bab masa..
hahha.. panda dah la mmg org yang ssh bangon pagi..
haa,, bila msok sini kelam kabut hidup aku tau..
lawak pulak bila ingat mula2 dtg ritu..
time orientasi pkol 4pg dah kene bangon..

kelas kat sini bukan mcm kat U..
start pkol 10..
esok start pkol 8..
kat sini office hour.. 
pkol 8-5 kitorang ada kelas..
tp pkol 6:30 dah terpacak kat kolej..
agak2 panda bangon pkol bpe tiap2 hari??
and jangan berangan  nk dengar..
"class cancel"
kat sini kalau xdtg kene ganti class tau..
so, pembelajaran kat sini kira bagoslah.. 
xde sape yang akan tercicir kalau xboleh dtg class..

mula2.. mmg susah nk terima semua peraturan kat sini..
tp selepas 2 bulan dok kat sini..
panda dah mula terima keadaan kat sini..

walaupon pedih bila tgok kawan2 update 
"ROAD TO DEGREE"
tapi hatiku ttp cekal dan positf..
dan cakap 
aku ROAD TO WORK.. hehee..

^_^

VIDEO DIKIR BARAT DAH KAT YOUTUBE!!!

Assalamualaikum..

haii,, harini excited sangat bila membe kat ibi ritu
bagi link yang vid dikir barat dah masok kat youtube..

tros panda tgokk...
waduhhh2..
rindu banget kat dorang semuaa...

tq din sbb masokkan..  :inlove:

walaupon ada sikit2 yang nampak xsama tu..
tp xpe lahh..
kita dah menang dan jadi juara pon...
hehehhehe...

harap dapat jumpe korang lagi nantiii...

jom tgok kat youtube..
jangan lupa like ye.. 

^_^


Selasa, 13 September 2016

KEMANA HILANG HAKAK PANDA??

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

hadoii,, rindunya nk berblog nii...
sorry semua..
hakak panda semakin sibuk skrg ni semenjak bergelar "Pelajar"..


panda harap.. panda xhilang pembaca2 setia panda..
in shaa allah panda akan cari masa untuk menulis kat blog nii..
panda akan cuba update aktiviti yang panda buat semenjak bergelar 
Pelatih Jururawat nii..
hehheehe..

semoga korang semua sentiasa sihat, berjaya dunia akhirat,
 dan sentiasa doakan panda berjaya dalam hidup..

Jumaat, 8 Julai 2016

NUFFNANG :: CPC je baru dapat

CPC je baru dpt
Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Haiii.. harini panda nak cerita pasal nuffnang panda..
saje nak bercerita pasal earning yang panda dpt..

panda baru je buat nuffnang nii..
walaupon dah main blog dah nk dekat 3 tahun..
tp panda baru je buat nuffnang nii.. hehhe

baru je buat bulan 6 ritu.. 
so, dlm bulan 6 nii panda xdpt banyak laa..
sbb just CPC je dpt..
CPUV lambat lagi rasanya.. heheh..


heee.. baru RM2.75 je dapat..
thanks ye sape2 yang klik nuffnang panda..

dengan adanya nuffnang nii..
panda makin bersemangat nk tulis entry..

harap2 kat kolej nanti ad wifi and banyak free time..
boleh la tulis entry hari2...
hehe..

entry pasal raya xsempat nk update laa..
sbb esok dah gerak ke Kedah..
doakan perjalanan panda ye..
kalau nk tgok gambar2 raya boleh laa tgok kat ig panda..
jangan lupa follow ye.. 

^_^