Khamis, 29 Disember 2016

KLCC & I-CITY


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

seperti yang panda janjikan
panda akan sambung story short vacay panda..

   KLCC   

Alaa.,, pegi KLCC ni sebab semata2 adik panda
nk tgok menara berkembar tu..
so, pegi just semata nk bergambar je lah..
xmasok pon jalan2 kat suria klcc tu..

wefie.. muka hakak dah penat.. haha


nak jgk hakak bergambar solo.. huhu

tgoklah muka happy dy tu.. haha

kita bg adik panda puas tgok menara tu
pastu tros ke destinasi seterusnya..
kami buat 1 pusingan jgklah
dok memusing kat situ.. hahah

lepas dah habis pusing..
kita ke i-city..

   I-CITY   

sebenarnya panda mmg dah lama tringin nak pegi i-city nii..
huhu.. akhirnya dpt jugak..
panda suka tgok lampu2..
mcm budak2 je time kat i-city ritu,, hahah

yeayy jumpa mr.panda.. ahhaha

panda ad naik spacewalk kat sana..
dan panda like a baby sbb menjerit2 membebel sesorang kat atas car tu..
padahal adik panda kat sebelah ni steady je..
serius panda gayat.. lagi2 part dy nak belok tu..
haishh.. malu je dgn adik panda..
panda ni gayat orgnya.. tp still bajet berani.. nak jugak mencuba.. haha

tp, panda malang lepas naik spacewalk tu..
sbb lepas je turun dari tempat tu..
panda terjatuh..
waaa :face59: malu gila time tu..
gayat sampai lembik lutut.. hahaha



jumpa panda lagi.. huhu


org yg melayan sampai penat dah.. haha

okay, maka habislah vacay panda..
hanya sehari..
3 tempat panda pegi..
thanks kpd org yang sanggup bawak kami..

semoga nanti dapat pegi vacay jauh2.. heheh

^_^

Selasa, 27 Disember 2016

NUFFNANG :: THANKS ^_^

Assalamualaikum

xpercaya still ada yang klik nuffnang panda..
sangat2 berterima kasih kat korang yang klik nuffnang panda..
yellah dah lama xupdate entry pon nuffnang still menaik..

tq yaa.. 
xbanyak pon
tp, thanks sangat ya.. 


masih lagi cpc je yang dpt.. huhu
kureng update entry nii
ssh laa kite nk dpt cpuv kan..

xpelah.. pape pon panda nak say Thanks kat korang semua..
sayang korang :love:
sayang nuffnang  :n:

^_^


BUKIT TINGGI, PAHANG


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

bermula lah cuti sem panda..
so, panda balik terus amik bas ke KL 
sbb mak dah tunggu panda kat rumah akak..

katanya nak jenjalan keyell..
hehehe
panda pon join laa.. mana boleh lepaskan peluang kan..

ehh,, panda ckp panda bercuti kat KL 
tp knp tajuk kat atas tu Bukit Tinggi???

haaa,, ni nak cerita..

panda mmg pon cuti2 kat KL..
tp, ada la sorang ni yg baik hati nak bawak panda and family jalan2..
nak tau sape??
in shaa allah bakal menjadi abg ipar panda..
doa2kan lah ye..

okay,, back to the stroy..
Bukit Tinggi, Pahang..
sapa yg dah pernah pegi sini?? 
best ke x?? hahha
okay.. panda first time naik sini..
nasib baik ada org nak bawak.. hehhe
tq :proud2:

Bukit Tinggi ni terkenal dgn Japanese Garden & Colmar Tropicale
jadi, aku dah feeling2 pegi Jepun dan Perancis.. huhu

ada yuran yang dikenakan kat pintu masuk Bukit Tinggi nii
Dewasa : RM15
Kanak2 : RM8
akak panda kata fee dy ni dah naik..
ritu akak panda pegi dlm RM13 je..
hmm


mula2 kami pegi Japanese Garden dulu..
sbb pkol 5.30 dy dah nak tutup..
kat sini terasa nyaman je..
tgok pokok2 hijau..
udara yang sejuk2..
sesuai sangat nak release tension.. hehe

rumah kampung Jepun


kat sini boleh kalau kita nak pakai kimono..
tp kene sewa lah..
so, panda xsewa pon.. hahha
cukuplah rasa ala2 dok kat jepun tu dgn suasana
kat situ..
tp kalau dpt pegi Jepun betul2 mesti lagi best kan..
kite xmampu lagi.. jd sini je lahh kita pegi.. hahah


tengah jalan2 kat garden tu..
ttbe panda terjumpa ulat nii..
besar kot..
terus teringat kat roomate panda.. haha
kalau dy yg jumpa ulat ni mesti melompat2..
huhu.. jgn marah ye tikah..

ni gambar2 kami kat Japanese Garden


my lovely mom

air terjun dy cantikk


xlama pon dkt Japanese Garden nii..
sbb lapar.. 
so, kami semua pon pegi kat Colmar Tropicale plak..
kat sini banyak restoren..
kita boleh pilih nak makan ap..
tp kebanyakkan restoren menyediakan makanan ala2 Perancis laa..
panda xsure ada ke x makanan tradisional Malaysia..
sbb panda makan pizza.. hehe..


bila dah sampai Colmar Tropicale nii...
mesti lah banyak bergambar.. hee

saje kita tgok2 dari tingkap..
manatau nampak jodoh.. ahaks

dah lama tunggu,  jodoh xmuncul2..

haa,, seorang je kumbang tu la yg bawak kami.. thanks

adik ira
lepas dah penat bergambar..
kami pon balik ke KL..
dan teruskan short vacay kita pada hari yg sama
ke KLCC & i-City atas permintaan adik bongsu panda..
nxt entry plak panda cerita pasal KLCC & i-City k..

*dah lama draf entry ni tp baru nak post..

^_^

Isnin, 19 Disember 2016

ALHAMDULILLAH LULUS..

En.Amin dan anak2.. heheh

Assalamualaikum..

Alhamdulillah panda dan semua kawan2 lulus 100%
exam final untuk sem 1..

sangat xsangka yang panda boleh lulus sedangkan midterm ritu
panda gagal.. hehe..
so, panda sangat2 bersyukur..

tq kat semua yang mendoakan panda dan kawan2..
tq mak abah yang sentiasa bg sokongan dan doa untuk kak lang..
tq En. Amin dah semua pengajar yang banyak bg ilmu dan sentiasa doakan kami..
tq sahabat2 perjuangan yang sentiasa membantu dan saling mendoakan..
tq my roomate sbb selalu ada time panda study.. muahh ciked.. heheh

alhamdulillah..
semoga kita terus berjaya untuk sem-sem akan datang..

kalau kita dah rasa sangat berusaha untuk sem nii..
kita kena lebih beruasaha dan lebih untuk sem-sem akan datang..

skrg masanya untuk kita rehatkan minda seketika..
jom cutiiii

^_^

Ahad, 18 Disember 2016

DINNER FAREWELL AKAK 1/14 (sem6)

miss me?? hehe

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Dah berhabuk blog hakak nii..
time hakak balik je lahh mampu nak menulis..
bila dah balik kolej xde masa nak menulis..
lagi2 bila dah masok wad.. huhu

okayy,,
kali ni panda nk cite pasal dinner farewell..

panda jujur sebelom ni panda mmg xpernah join mana2 dinner..
so, ni kira pengalaman pertama laa..
(kuno sangat kan hakak panda ni)   :dispm:

untuk first dinner panda kat sini..
panda join pertandingan karaoke..
hahhhaa..
tp sah2 la kalah kan..
suara panda kelaut..
kesian my partner Dira..
suara dy sedap..
fyi karaoke yg panda join ni nyanyi duet..

with Dira

mcm biasa lah kalau dah ad Menari.
mestilah panda join kan..
bila kita biro kebudayaan nii..
xnk lah mengharapkan org lain..
kene turun padang sendiri lahh..
tp xpe.. panda sukaaa..  :inlove:

my girls
haa,, ni Kak Fatin.. akak sem 2.. 

selain menari.. kami juga penyambut tetamu..
hahah

tema red and tradisional
sbb tu ramai yg pakai warna merah..
yg mcm panda pkai tu bju tarian kami..
tu yg ada sama baju and tudung..


farewell..
xtau la nk rasa sedih or gembira..
akak2 sem 6 dah berjaya habiskan 3 tahun dorang kat kksp..
dah nak jd stafnurse..
panda baru nak mulakan lagkah..

semoga panda terus tabah dan berjaya habiskan latihan nii..

^_^