Sabtu, 27 Mei 2017

SALAM RAMADHAN



Assalamualaikum..

alhamdulillah bertemu lagi panda dengan ramadhan..
semoga panda dan kita semua dapat kejar pahala 
untuk bekalan akhirat nanti..

kali pertama panda sambut ramadhan jauh dari family..
kali pertama sahur dengan orang lain
berbuka dengan orang lain..
rasa janggal plak..
selalu dengan mak abah..

hmm,, mula terpikir..
apa nak sahur japg ye??
hhahah..

kali ni panda belajar berdikari
untuk berpuasa jauh dari family..


semoga Ramadhan kali ni diberkati..

permintaan panda untuk Ramadhan kali ni
cuma nak berbuka dengan seluruh ahli keluarga 
pada Hari Lahir Panda yang akan datang..

sobsob..
mood sedih plak..

dan doakan 
NUR SYAFIQAH BINTI SABRI
lulus 100% dalam peperiksaan final semester 2..

tq
^_^

SHORT VACAY #LANGKAWI


Assalamualaikum korang..

okay,, harini panda nak cite pasal short vacay panda dgn nurse2 kat sini.. heheh..

  :panda: LANGKAWI   :panda:

yeayy,, dapat jugak kaki ni jejak kat Pulau Langkawi nii..
short vacay nii boleh jadi sbbnya
hadiah untuk diri sendiri sebab dapat lulus 100% untuk final sem 1..
so, terjadinya vacay nii yang bape kerat je pegi..
hahha.. xpelahh.. tetap fun..

Welcome to Langkawi
okay,, kami punya vacay ni acah2 backpacker sikit lahh..
Bajet kami untuk taxi, train, feri, homestay, kereta, minyak , tempat lawatan
lebih kurang RM187.60 (untuk seorang setelah dibahagi 7 orang)

Hari first..
kami gerak keluar dari kolej dalam pkol 6.40 am mcm tu lah..
dari kolej kami ke KTM dengan naik teksi (RM2 seorang)..
kami naik train ke Arau dengan tambang (RM7.40 seorang)..
sampai je stesen Arau.. 
kami ambik teksi pegi Kuala Perlis..
so, tambang teksi dari Arau ke Kuala Perlis (RM7.40 seorang)
ambik Feri paling awal sbb malas dah nk tunggu lama2.. 
sampai2 terus ada feri yang nak gerak..
Feri (RM18)

dah sampai je Langkawi..
kami ambik Kereta Sewa.. dah booked awal lagi..
Kereta sewa (RM100 sehari) 
kami ambik kereta Avanza untuk 2 hari
so, kereta sewa tu (RM29 seorang)

Then, kita pegi homestay untuk simpan barang.. 
hmm
kami duduk kat Homestay Rabiatul Adawiah untuk yang 2 bilik..
(RM130 sehari) paling murah yang panda jumpa.. hahha
(RM19 seorang)

untuk minyak kereta dalam masa 2 hari tu..
kami isi (RM60) so, (RM8.60 seorang)

and tempat yang kami pegi yang kena bayar...
Cable Car (RM45)
tp ni kami ambik pakej..
so, boleh masuk sekali muzium 3D, Sky DOME, SkyRex, SkyBridge..


malamnya kami makan steamboat kat Lagenda Steamboat & Grill..
RM25 seorang..
kami pon apa lagi.. makan pauas2 laa..
best tempatnya.. kat tepi pantai..




second day..


kami pegi mandi Air Terjun Telaga Tujuh..
Air Terjun ni kalau time naik cable car..
korang akan nampak dari atas..
best,, sejuk je air dy..
lama weii xmandi air terjun.. syokk..

jauh k dari tempat parking.. mendaki jugaklah




lepastu kami pegi shopping..
dan balik..

(bajet tu gandakanlah untuk balik plak contoh teksi,feri,ktm..)

bila travel tapi still status student nii..
kite kenalah pandai bahagi kan..
so, kalau nk buat short vacay.. 
pegilah ramai2.. lagi ramai lagi murah..

bajet2 kat atas xtermasuk shopping dan makan tau...

bila panda tambah2 semua..
lebih kurang RM500 jugaklah habis untuk short vacay nii..
ni sbb shopping la nii.. huhu
xpe laa.. bukan selalu..
nak dapat sekali setahun pon payah kan..
okaylah untuk pengalaman...





so, sem depan kemana pulak kita nak pegi?? hehehe

^_^

Sabtu, 20 Mei 2017

MY SIS WEDDING


Assalamualaikum korang..

okay,, harini panda nk throwback wedding akak panda sorang nii..

alhamdulillah akak panda dah selamat diijab kabulkan 
pada 11 March 2017 dengan pasangan pilihan hati dia..

serius talk panda excited dengan wedding dy nii..
sebab first wedding dalam family kan..

so, sebelum decide tarikh wedding,, kami dah bergaduh bertumbuk dah..
sebab ap??
kenalah buat time panda ada.. mana boleh xbalik kan..
wedding akak kot..
so, time ni panda mengalami masalah yang besar gila bila nak minx cuti
untuk attend wedding akak nii.. 
hurmm,, maklumlah.. kita study bukan macam kat U ..
kolej kita ni lain peraturannya..
xpayah cakap la berapa kali nangis nak minx cuti punya pasal..
tp, malas dah nk ingt yang tu.. janji panda dapat balik.. huhu..

Akak panda ni nikah dan sanding pd hari yang sama..
nikah pagi, tengahari terus sanding..
jimat masa kan..
hmm,, panda rasa time panda nanti pon nak buat mcm ni lahh..
ehhh,, sorry2.. kita lambat lagi laa.. huhu :face50: 

alhamdulillah kenduri berjalan dengan baik..
sederhana je..
terima kasih untuk semua yang hadir ye..

 :w:   jom tengok gambar akad nikah.. :w: 


alhamdulillah dah sah



:w:  Gambar sanding :w: 

my family

hero & heroin pakcik sabri & makcik ani

ambik aura,, hehe

thanks datang ^_^

family belah laki

pelamin

:w:  Photoshoot Outdoor :w: 


acahh nak jatuh

panda xdok bakat la nak jadi model..


berangan bila plak wedding panda.. haha






xmau la cakap banyak..
nak minx semua doakan akak panda ni
NURUL IZZATI BINTI SABRI 
SALLEH MOHAMAD BIN MAT NOR

bahagia dunia akhirat..
dipanjangkan jodoh hingga jannah..
dikurniakan cahaya mata yang soleh & solehah..
(cepat la sikit,, aku nak anak buah nii.. haha)
dan wedding panda nanti jangan lupa sponsor k.. hahaha


^_^


Khamis, 18 Mei 2017

NUFFNANG :: HANYA CPC


Assalamualaikum..

Aalhamdulillah,, masih ad orang yang rajin 
dan murah hati nak click nuffnang kita..

disebabkan panda xaktif sangat..
mmg susah la kan nak dapat CPUV..

ke ada cara ea untuk dapat CPUV??
ada sape2 nak share dekat panda??
boleh komen ye..

xpelah..
walaupon CPC je.. tapi panda ttp bersyukur..
semoga CPC terus menaik.. heheh


rezeki di situ...

thanks ye semua yang rajin click nuffnang panda..
thanks nuffnang..

sayang semuaa.. :love:

JUARA SENAM SENI


Assalamualaikum korang...

  blogger-emoticon.blogspot.com   We are the champions, my friends,
And we'll keep on fighting 'til the end.
We are the champions.
We are the champions.
No time for losers
'Cause we are the champions of the world.. blogger-emoticon.blogspot.com

hehhe... kami JUARA!!

Alhamdulillah...
apa yang kami angankan.. dapat jugak..

senam seni ni pertandingan masa Hari Sukan ritu..
setiap sem kena hantar wakil untuk pertandingan ni..
so, ada 5 sem yang bertanding..
dan kami JUARA!! hehhe..

rasanya dalam banyak2 tarian yang panda masuk..
kali ni kami praktis paling lama..
and tarian yang panda ssh sikit nak dapat step..

mulanya kami kena buat senam seni ni 10 minit..
so, kami pon prepare 3 lagu laa.. 
bila bpe hari je lagi nak bertanding..
dapat arahan kena buat dalam masa 5 minit je..

time tu mmg nak marah laa.. kami dah prepare cantikk punya..
ttbe kene edit balik semua..
lagu bpe kali panda kena edit.. 
nak bagi masuk dengan tarian..
dalam2 dia bagi masa 5 minit tu... 
kami bg lebih jugak.. dalam 7 minit lebih.. heheh

durhaka namanya... :XD:  



dalam tarian tu kami create jalan cerita..
cerita pasal 
" seorang penjenayah / perompak yang berjaya menembak semua saksi kejadian. "

so, adalah aksi tembak menembak disitu..hehhe..
disebabkan kami ni berdebar time pertandingan tu..
so, adalah yang terlupa step..
actually bukan lupa.. tp tersalah je.. silap time.. haha
(panda la tu orangnya)    :oops:

pape pon tetap the best..
tetap puas..
dan yang paling penting..
tetap JUARA..
hehe

xmau cakap banyak..
sape rasa nk tgok video tarian nii..
jom tengok..



^_^