Sabtu, 17 Jun 2017

SUPRISE BIRTHDAY SYAHIDA AND AINA


Assalamualaikum semua..

cerita yang panda nak terobek harini 
pasal suprise birthday yang panda dah buat
untuk Syahida and Aina.. 

Suprise ni terjadi pada 17 March 2017..
yang dirancang oleh
Panda, Atikah, Bella, & Anis..

 :113: Prank yang kami buat  :113:
hehee..
panda lah watak jahat utuk prank nii..

Pagi tu.. panda, tikah dgn anis kluar beli barang2 
nak sambut suprise birthday nii..
beli makanan2 sikit...
xkan nak makan kek je kan..
so, kami beli big Apple
jajan2 sikit..
rebus sosej.. 
hahaha
makanan2 org xdok dapur la citenya..


cake

prank bermula petang tu..
bila, panda bertembung dengan si Syahida..
dy tegur macam biasa dengan cerianya..
tp panda buat muka..
xsenyum.. xbercakap langsung dgn dy..

start petang tu panda dgn tikah mmg kunci je bilik kami
sbb xnak dorang dtg
and bilik tu pon kami dah siap hias2 
and penuh dgn belon..

yang nampakkan real prank nii..
panda lagi sekali terserempak dgn si Syahida dlm bilik air..
and panda act like org yang mmg xsuka dgn syahida nii..
mmg xsenyum langsung..
sampai dy perasan dan tanya kat panda..
"kau okay x piqah?"
panda jawab sepatah je dgn muka sombong..
hahah

kitorang target nak start pkol 9 mlm tu..
tp, jadi tertangguh sbb masing2 ada test and study dgn mentor masing2..
so, mmg xde sape online..
pastu xingat dalam pkol brape panda maki2 dkt group wasap geng kami la..
situasi tu mcm ada org kutuk belakang pasal panda..
tp, still xde respond dri dorang sbb still study dgn mentor..

then, ada headcount plak warden buat..
yang panda rasa sangat terharu time headcount tu..
walaupon panda dah masam muka dgn syahida..
dy boleh cari panda dgn tikah tkot kami xturun time headcount..  :crazy:
biasalah,,kami terkenal dgn tido xsedar diri.. haha
jd, dy risau kami xdengar loceng headcount tu.. 

dalam berapa minit lepas headcount tu barulah si syahida dgn aina
ni online..
so, kat situ la panda start meroyan kat group wasap..
blogger-emoticon.blogspot.com
buat voice jerit maki2..
hhahaha..
tapi, yang xtahan panda buat skrip okay nak cakap ap.. 
sbb tkot jpg tengah voice terstop.. tergelak ke..
nak bg real punya..
(tp dorang ckp panda punya jerit maki mmg padu punya)

yang kesiannya..
syahida datang bilik kami ketuk pintu suruh bukak..
dy nak jumpa.. tp kami buat lex je..
xbukak pon..
sbb nak tunggu semua ada baru la nk bukak pintu..
baru jd suprise..
so, dh xde pilihan
panda ckplah kat group..
ckup korang 4 org kat depan pintu tu baru panda bukak..
kami biarkan bella dgn anis dok kat luar jugak 
sbb xnk dorang syak and untuk bgtau keadaan luar..
kami 4 org siap buat group wasap okay untuk rojer2..
hahahha

sampai la cukup 4 org kat depan pintu tu..
syahida jenis cpt angin jugak mcm panda..
so, dy mmg dah malas nk layan panda mlm tu..
kesian dorang semua..
mmg dah lewat pon time tu..
xingat la pkol brape.. dlm pkol 10pm 11pm gitu lah..

bila dah cukup kami pon bukak la pintu..
lampu kami tutup..
pasang lilin..
& bukak lagu Sahabat-Najwa Latif..

dorang masuk je terus panda dgn tikah 
nyanyi lagu sahabat tu..
syahida dgn aina 
terus jerit hahah.. 
syahida nangis k... hehe.. 
sian akak panda sorang nii..


then kami nyanyi lagu happy birthday..
dan dorang pon tiup lilin..
panda ad rakam part ni... 
(boleh tgok video dekat ig panda)
done selfie2..
kami pon makan dengan hati yang gumbira...



yeayyy...
berjaya jugak suprise kali nii..

ig syahida

ig Aina

Syahida turn 23 tahun
&
Aina turn 20 tahun

semoga jadi kenangan untuk korang dan panda..
sorry ye pasal prank yang mcm melampau tu..


^_^

Jumaat, 16 Jun 2017

RESEPI : KEK COKLAT CHEESE COMOT


Assalamualaikum..

haii,,
panda nak share resepi kek yang panda buat time birthday ritu..
kenapa comot?
sbb panda ni bukanlah berseni dgn makanan..
so, panda main tempek2 je lah coklat tu..
hahhaa..

bahan-bahan

Bahan-Bahan :
  - 1 cawan serbuk koko
 -  1 cawan susu pekat
 - 1 cawan susu cair
 - 1 cawan gula
 - 1 cawan minyak
-  3 biji telur

okayy,, semua bahan2 kat atas ni panda blender je..

Bahan-Bahan yang diayak :

   :43: 1 1/4 cawan tepung gandum
   :43: 1 sudu kecil soda bikarbonat
   :43: 1 sudu kecil baking powder

then, masukkan bahan2 yang korang blend tadi dalam tepung nii..
gaul2 bagi sebati...
dah sebati letak dalam loyang dan kukus selama 45minit..
dah 45minit tu try la cucuk dengan lidi tgok dah masak blom..
owh,, lupa nak bgtau, panda tambah chip coklat sikit 
nak bg rasa mencair time makan tu.. hehhe


dah siap kukus

untuk cream cheese :
:46: 250g Cream Cheese
:46: 150g Susu Pekat
:46: 100g Fresh Cream

semua bahan2 ni pon panda blend je pkai hand blender..

untuk toping coklat :
:60: 1 bar coklat
:60: 4 sudu susu pekat
:60: 5 sudu air panas
:60: 1 sudu majerin

masak atas api guna kaedah double boiled..
dah siap, sejukkan sikit
pastu letak atas kek..

hiasan org xberseni.. haha

lapisan cream cheese

Siap !   blogger-emoticon.blogspot.com
selamat mencuba..

Khamis, 15 Jun 2017

SWEET 20 PLUSS 1

from mas alia

Assalamualaikum semua..

mengikut tajuk entry panda kat atas tu 
rasa2nya korang mesti dah tau panda nak story pasal apa kan..
heheh

Alhamdulillah dah 21 tahun hidup kat dunia nii..
semoga dengan 21 tahun panda hidup kat dunia ni..
panda xde sakitkan hati sape2..
maafkan ye 
kalau ada yang terluka..  :proud:

okay, tahun ni panda decide untuk sambut birthday awai..
panda sambut 11.6.2017
why??
sebabnya umi and family umi mai berbuka puasa kat rompin..
so, panda pon decide la nak celebrate awai..
dah 2 tahun panda wish
untuk berbuka dengan semua ahli family panda
time birthday panda..
tp, kita plan je.. Allah yang tentukan..
akak, abang dgn aby xboleh balik sebab kerja..
kalau panda btol2 nak celebrate time 14.6
cuma ada mak, abah, dik ira..
hurmm,, mcm xmeriah je kan.. 
tp, xpelah panda ttp bersyukur..
(ehh,, asal plak pipi ni ttbe basah.. haha..)

kek coklat cheese comot

sbb excited nak sambut hari tua panda..
panda pon nk trylah buat kek sendiri..
sbb panda suka cheese and coklat..
panda pon buat la kek coklat cheese..
tp serius xberseni btol tangan nii..
haha.. serius hodoh..  :face50:

abah request kat mak nak makan
mee rebus tulang..
panda request kat umi nak makan puding koktail..
hhaha.. mmg banyak gila lah makanan haritu..
blom lauk2 untuk makan dgn nasi lagi..
kuih2..
nasiblah mmg semua kuat makan..  :shylaugh:

Hadiah dari Mas

disebabkan dah tua..
panda xdpt banyak hadiah mcm tahun lepas.. huhu
ada 3 je hadiah dpt tahun nii..
yang paling awai bagi..
of course la si comel Mas..
haha.. kalau sape2 follow ig panda mesti tau..

jam dari Mak

Jam dari Adik Ira

lagi 2..
mak dengan adik ira bagi..
dua2 bagi jam gantung kat panda..
elok sangatlah
mmg haritu jam baru je pecah dan kepala dy dah xbtol..
hahah..
sekarang panda dah ada 2 jam gantung
pluss lagi satu panda ada order dgn membe..
ritu kalau tau mak dgn adik nak bg jam gantung
xpayah la panda order.. 
tp xpelah..
panda bolehlah tukar jam setiap hari nanti..  :face12: 

tq semua yang ingat birthday panda..
tq semua yang doakan panda..
semoga korang terus ingatkan panda.. heheh..
nak save kat entry ni lah wish2 yang panda dpt..
kalau rajin jelah baca..
kalau malas boleh baca entry lain.. :69:

dari family panda

from my gojes nurses

dari membe2 IBI
from my roomate..
walaupon terawai sehari.. hahha.. its okay
my bestfriend..
birthday dy 19.6 nii

also my bestfriend Kinah

okay, sbb suara sdpkan.. tq ye nyanyikan
(membe IBI)

Azlin membe IBI jugak..

membe tempat keja lama..
suka cari gaduh..
from nasir

from my sweetie mas
ni wish2 dari twitter plak.. 


cahiw pon wish awai..
tp dy tebus balik kat ig.. hehe

My Mas again..

 tq mek syuu

nama sama bapak je beza..
Ig pon ada jugak..  

cahiw dah menebus disini.. hehe

okay,, dy ni sama birthday dengan panda..

ehh,, birthday cikepal sama dgn panda laa... hehe
sweet tau en.husband dy buat suprise..
FB plak.. hehehe  











tq semuaa..
sorry kalau panda ada tertinggal wish korang..
manusia sentiasa buat silapkan..

^_^