Sabtu, 17 Jun 2017

SUPRISE BIRTHDAY SYAHIDA AND AINA


Assalamualaikum semua..

cerita yang panda nak terobek harini 
pasal suprise birthday yang panda dah buat
untuk Syahida and Aina.. 

Suprise ni terjadi pada 17 March 2017..
yang dirancang oleh
Panda, Atikah, Bella, & Anis..

 :113: Prank yang kami buat  :113:
hehee..
panda lah watak jahat utuk prank nii..

Pagi tu.. panda, tikah dgn anis kluar beli barang2 
nak sambut suprise birthday nii..
beli makanan2 sikit...
xkan nak makan kek je kan..
so, kami beli big Apple
jajan2 sikit..
rebus sosej.. 
hahaha
makanan2 org xdok dapur la citenya..


cake

prank bermula petang tu..
bila, panda bertembung dengan si Syahida..
dy tegur macam biasa dengan cerianya..
tp panda buat muka..
xsenyum.. xbercakap langsung dgn dy..

start petang tu panda dgn tikah mmg kunci je bilik kami
sbb xnak dorang dtg
and bilik tu pon kami dah siap hias2 
and penuh dgn belon..

yang nampakkan real prank nii..
panda lagi sekali terserempak dgn si Syahida dlm bilik air..
and panda act like org yang mmg xsuka dgn syahida nii..
mmg xsenyum langsung..
sampai dy perasan dan tanya kat panda..
"kau okay x piqah?"
panda jawab sepatah je dgn muka sombong..
hahah

kitorang target nak start pkol 9 mlm tu..
tp, jadi tertangguh sbb masing2 ada test and study dgn mentor masing2..
so, mmg xde sape online..
pastu xingat dalam pkol brape panda maki2 dkt group wasap geng kami la..
situasi tu mcm ada org kutuk belakang pasal panda..
tp, still xde respond dri dorang sbb still study dgn mentor..

then, ada headcount plak warden buat..
yang panda rasa sangat terharu time headcount tu..
walaupon panda dah masam muka dgn syahida..
dy boleh cari panda dgn tikah tkot kami xturun time headcount..  :crazy:
biasalah,,kami terkenal dgn tido xsedar diri.. haha
jd, dy risau kami xdengar loceng headcount tu.. 

dalam berapa minit lepas headcount tu barulah si syahida dgn aina
ni online..
so, kat situ la panda start meroyan kat group wasap..
blogger-emoticon.blogspot.com
buat voice jerit maki2..
hhahaha..
tapi, yang xtahan panda buat skrip okay nak cakap ap.. 
sbb tkot jpg tengah voice terstop.. tergelak ke..
nak bg real punya..
(tp dorang ckp panda punya jerit maki mmg padu punya)

yang kesiannya..
syahida datang bilik kami ketuk pintu suruh bukak..
dy nak jumpa.. tp kami buat lex je..
xbukak pon..
sbb nak tunggu semua ada baru la nk bukak pintu..
baru jd suprise..
so, dh xde pilihan
panda ckplah kat group..
ckup korang 4 org kat depan pintu tu baru panda bukak..
kami biarkan bella dgn anis dok kat luar jugak 
sbb xnk dorang syak and untuk bgtau keadaan luar..
kami 4 org siap buat group wasap okay untuk rojer2..
hahahha

sampai la cukup 4 org kat depan pintu tu..
syahida jenis cpt angin jugak mcm panda..
so, dy mmg dah malas nk layan panda mlm tu..
kesian dorang semua..
mmg dah lewat pon time tu..
xingat la pkol brape.. dlm pkol 10pm 11pm gitu lah..

bila dah cukup kami pon bukak la pintu..
lampu kami tutup..
pasang lilin..
& bukak lagu Sahabat-Najwa Latif..

dorang masuk je terus panda dgn tikah 
nyanyi lagu sahabat tu..
syahida dgn aina 
terus jerit hahah.. 
syahida nangis k... hehe.. 
sian akak panda sorang nii..


then kami nyanyi lagu happy birthday..
dan dorang pon tiup lilin..
panda ad rakam part ni... 
(boleh tgok video dekat ig panda)
done selfie2..
kami pon makan dengan hati yang gumbira...



yeayyy...
berjaya jugak suprise kali nii..

ig syahida

ig Aina

Syahida turn 23 tahun
&
Aina turn 20 tahun

semoga jadi kenangan untuk korang dan panda..
sorry ye pasal prank yang mcm melampau tu..


^_^
Catat Ulasan