Selasa, 27 Disember 2016

BUKIT TINGGI, PAHANG


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

bermula lah cuti sem panda..
so, panda balik terus amik bas ke KL 
sbb mak dah tunggu panda kat rumah akak..

katanya nak jenjalan keyell..
hehehe
panda pon join laa.. mana boleh lepaskan peluang kan..

ehh,, panda ckp panda bercuti kat KL 
tp knp tajuk kat atas tu Bukit Tinggi???

haaa,, ni nak cerita..

panda mmg pon cuti2 kat KL..
tp, ada la sorang ni yg baik hati nak bawak panda and family jalan2..
nak tau sape??
in shaa allah bakal menjadi abg ipar panda..
doa2kan lah ye..

okay,, back to the stroy..
Bukit Tinggi, Pahang..
sapa yg dah pernah pegi sini?? 
best ke x?? hahha
okay.. panda first time naik sini..
nasib baik ada org nak bawak.. hehhe
tq :proud2:

Bukit Tinggi ni terkenal dgn Japanese Garden & Colmar Tropicale
jadi, aku dah feeling2 pegi Jepun dan Perancis.. huhu

ada yuran yang dikenakan kat pintu masuk Bukit Tinggi nii
Dewasa : RM15
Kanak2 : RM8
akak panda kata fee dy ni dah naik..
ritu akak panda pegi dlm RM13 je..
hmm


mula2 kami pegi Japanese Garden dulu..
sbb pkol 5.30 dy dah nak tutup..
kat sini terasa nyaman je..
tgok pokok2 hijau..
udara yang sejuk2..
sesuai sangat nak release tension.. hehe

rumah kampung Jepun


kat sini boleh kalau kita nak pakai kimono..
tp kene sewa lah..
so, panda xsewa pon.. hahha
cukuplah rasa ala2 dok kat jepun tu dgn suasana
kat situ..
tp kalau dpt pegi Jepun betul2 mesti lagi best kan..
kite xmampu lagi.. jd sini je lahh kita pegi.. hahah


tengah jalan2 kat garden tu..
ttbe panda terjumpa ulat nii..
besar kot..
terus teringat kat roomate panda.. haha
kalau dy yg jumpa ulat ni mesti melompat2..
huhu.. jgn marah ye tikah..

ni gambar2 kami kat Japanese Garden


my lovely mom

air terjun dy cantikk


xlama pon dkt Japanese Garden nii..
sbb lapar.. 
so, kami semua pon pegi kat Colmar Tropicale plak..
kat sini banyak restoren..
kita boleh pilih nak makan ap..
tp kebanyakkan restoren menyediakan makanan ala2 Perancis laa..
panda xsure ada ke x makanan tradisional Malaysia..
sbb panda makan pizza.. hehe..


bila dah sampai Colmar Tropicale nii...
mesti lah banyak bergambar.. hee

saje kita tgok2 dari tingkap..
manatau nampak jodoh.. ahaks

dah lama tunggu,  jodoh xmuncul2..

haa,, seorang je kumbang tu la yg bawak kami.. thanks

adik ira
lepas dah penat bergambar..
kami pon balik ke KL..
dan teruskan short vacay kita pada hari yg sama
ke KLCC & i-City atas permintaan adik bongsu panda..
nxt entry plak panda cerita pasal KLCC & i-City k..

*dah lama draf entry ni tp baru nak post..

^_^
Catat Ulasan