Selasa, 28 Jun 2016

Medical check up yang memenatkan..

muka senyum time tengah stress..
Assalamualaikum dan salam sejahtera..

harini panda pegi buat medical check up untuk masok kolej jururawat tu..
tapi mcm2 hal yang jadi..
sangat memenatkan..   :wower:
kene pegi sana sini.. 

mula2 pegi klinik kesihatan..
daftar..
cek darah, tinggi, timbang berat, cek mata, semua2 lahh..
dy sruh pegi Hospital Rompin untuk x-ray..
pastu kene pegi klinik swasta untuk wat ujian dadah..
sbb kat kerajaan xdok..
pegi lahh klinik swasta..
haihh..
hakak nk save duit tu yg buat kat kerajaan..
tp, kene jgak pegi swasta..


dah siap, pegi balik klinik kesihatan..
buat urine test lagi..
untuk pregnant punya plak..

pastu tunggu..
untuk jumpe doc.. nak sign semua..
lepas dah masok bilik doc..
doc plak ckp kalau nk buat ujian hepatitis B n C result lambat kluar..
mau sebulan..
kalau nk cpt pegi swasta..
hakak pon pegi plak klinik swasta td..
dorang ckp xsempat jgk nk dpt result sebelum daftar..
sbb makmal cuti raya..

sabaq je lahh..
balik rumah..
abah plak bising kat cheq sbb borang blom setel..
bertambah stress..

panda pon call kolej tanya pasal medical check up..
nasib baik dy kata xpe result tu nanti biaq mak abah post ke kolej nanti..

lega hatii..
ptgnye hakak pegi lagi klinik kesihatan tu..
pagi petang kat klinik uolls..
yg kje situ pon dah kenal..
nsib bek dorang banyak tolong..

then. pegi buat ujian HIV..
pastu msok jumpe doc balik...
tp bukan doc td..
yg lain plak..
nasib baik yang ni okayy,,
dy pon isi la borang medical check up aku tu..

n dy kata esok baru datang ambik darah untuk ujian hepetitis..

dan akhirnya panda lega..
mak kata..
susah2 dulu senang2 kemudian..
hahaha..

jd pengajaran untuk harini..
KITA TETAP KENE SENYUM DAN SABAR WALAU APA PUN YANG JADI..

^_^
Catat Ulasan