Khamis, 12 Jun 2014

KERJA PARTIME KU..

Sepanjang cuti sekolah ni panda ada la kerja kat kedai kek.. kedai yang panda kerja ni mak membe panda punye.. sebab tu lah panda kerja kat situ.. erm,, kedai membe panda yang kinah tu.. panda memang minat wat kek, biskut, tart, muffin.. ala yang pastri2 ni memang minat panda lah.. panda memang dah berniat nak blaja kulinari.. memang minx pon dip kulinari kat uitm.. tapi,, xdapat.. sedih tau.. 

kinah ada bagitau kalau nk study kulinari ad kolej ni mmg khas untuk food la.. Food Institute of Malaysia (FIM) .. tapinye swasta la.. so, abah panda mmg xbagi lah kan.. walaupon ada pinjaman PTPTN. okay,, xkisah la dpt blaja mana pon.. form 6 ni pon okay jgak... okay dah lari tajuk ni.. hahah.. 

sebenarnye bukan sepanjang cuti sekolah ni panda kerja.. bpe hari je kje.. pasal gaji memang panda xkisah.. sbb mak kinah mmg sediakan lunch untuk pekerja dy.. so,, gaji sikit ke bnyak ke panda xkisah pon.. lagipon panda mmg suke wat kerja2 mcm ni kan.. 

sekarang ni kan dah nak puasa.. so,, ktorang dah start wat biskut raya.. tahun ni awal panda mkan biskut raya.. hoho.. 

ni lah biskut2 yang dijual pada tahun ni... 


panda paling suka biskut Y.. huhu.. sedap tau.. tapi penat nk wat dy.. sakit ibu jari nak tekan2.. 



tat gulung panda xsuke makan.. hooho.. xtau la nape..mayb panda xsuke jem nanas.. tapi sape yang suke tat nanas 2 baik beli dgn kami.. besar2 tat kali wat.. jem pon bnyak panda letak.. sbb panda tau.. sedapnye tat gulung ni terletak pada jem nanas dy.. hahha ye idoookk?? 



almond london.. every years mesti kene ada.. bak kata kinah.. hoho.. badam dy kami letak sebiji2 okay.. xde yang belah kepada 2 nye.. hihi


biskut ais krim.. yang ni pon tiap2 tahun mesti buat.. huhu.


snow almond crunch.. ni sedap jgak.. panda suke wat biskut ni.. walaupon agak leceh sbb nk kne celup dalam coklat then salut dengan serbuk roti plak. tp best.. 


biskut badam nestum.. yang ni pon panda suke makan n buat.. sedappp...


coconut crunch.. nyumm nyumm.. hihi


ni biskut hulala cheese ap ntah.. lupe plak nama dy.. hihi.. ada cheese.. so, kompom la sedap kan..



dalam setiap bekas ni ada 50 biskut.. ni je biskut yang baru buat.. kalau korang nak tempah la awal2 okay.. sape2 yang duduk dekat area rompin pahang tu mai la beli biskut raya kat kedai ni..

nama pon kedai kek kan.. so, xsah la kalau xjual kek.. erm,, kek2 dy sdp2.. mcm2 kek ada jual.. panda n family mmg tempah kek kat dorang je kalau ada birthday sape2.. korang cakap je nak kek ap.. tiramisu, butterscotch, coklat moist, cheese, blueberry, keladi.. apatah lagi kek span biasa kompom la ad kan..


kedai ni pon ad jual barang2 nak buat kek..



barang2 birthday party kompom la ada kan..


so, kalau rasa nak makan kek atau nak tempah biskut tu mai la kat kedai ni.. KAK NUN KEK AND CAFE.. 
Catat Ulasan