Selasa, 17 Jun 2014

TAK DAPAT IPG!!!! :'(



hari ni keputusan IPG keluar... dukacita dimaklumkan yang panda xde dalam senarai... sedeh gile.. membe2 panda semua excited nak tau result sebab dorang yakin yang panda dapat.. so,, kat skolah jgak panda cek result.. tapi xdpt.. sedih gila...

lepas cek panda teros nangis.. tapi sorang dua je lah yang prasan.. panda xsanggup nak bgtau kat abah.. sebab abah panda memang mengharapkan yang panda dapt... panda text bgtau mak yang panda xdpt.. so, balik rumah tdi panda senyap n tros masok dalam bilik..

abah datang bilik tanye yang betul ke panda xdapat.. sambil nangis panda angguk.. abah cakap xpe la nak wat mcm mne dah xde rezeki.. lagi laju airmata ni kluar.. abah cakap lagi jangan pk sangat lah.. fokus kat form 6 je.. lagi and lagi laju... abah keluar dari bilik.. aq tros nangis.. abah masok bilik dy tido.. panda keluar tengok tv dengan mak.. diam je.. pastu panda makan nasi.. lapar kot.. kat sekolah xmkan pon debar dengan keputusan IPG ni punye pasal..

abah bangun tido dy tanye panda... k.lang dah makan nasi?? panda angguk je.. panda tau abah risau panda stress and xnak study betol2 untuk form 6 ni.. lepas tu abah cakap lagi.. teroskan apa yang dah wat ni.. lupakan je yang xdpt ni.. panda nangis lagi.. panda sebak sangat.. abah risau dengan panda.. abah takot panda marah abah sebab abah xbagi panda study kat uitm.. abah,, k.lang okay je.. form 6 ni bukannye xde masa depan.. k.lang janji k.lang akan blajar btol2.. blajar kat mana2 pon sama je.. memang lah pada mulanya panda mmg xdpt trima hakikat yang panda xde dlm senarai.. tapi lepas nasihat2 daripada shabat2 panda.. panda think positif.. 

sekarang ni panda okay je.. panda nak fokus tok stpm ni and study betol2.. panda kene kuat!! sekarang ni panda kene yakin yang panda boleh wat and teros maju ke depan.. chaiiyookk chaiiyookkk.. !!!!  
Catat Ulasan