Khamis, 15 Mei 2014

NAK SAMBUNG STUDY MANE??


Bila saat macam ni la fikiran aku jadi serabut sangat.. serius,, kalau nak ikotkan hati aku ni aku mmg nak sambung study kat universiti.. tapi,, orang cakap restu mak and abah kite sangat penting kan.. 

aku dapat tawaran untuk melanjutkan pelajaran aku ni kat uitm kampus dungun diploma pengurusan pelancongan.. tapi disebabkan aku ni layak untuk pergi temuduga cikgu.. so,, mak and abah aku xbg aku nak pegi study kat uitm.. dorang rasa yang aku ni layak untuk jadi cikgu.. seriusly,, time temuduga 2 berakhir aku rasa xsemangat dah nak jadi cikgu ni. temuduga bukan senang.. dy nak tgok cara kite berkomunikasi.. aku dapat subjek pendidikan khas.. pilihan pertama aku time mohon ipg dulu.. aku mmg suka cabaran n budak2..

tapi,,, bila temuduga tu berlangsung.. aq jadi sangat2 gementar sampai seluruh badan aku ni mengigil.. aku xtau knp.. mayb aku xpernah pegi temuduga kot.. hahha. okay.. bila dah menggigil.. otak jadi blank.. xtau ap yang nak cakap.. aku jadi makin down bila ad setengah budak group aq 2 ad adik yang disleksia.. spupu yang disleksia.. and mak yang mengajar pendidikan khas.. dorang bnyak sangat bercakap.. dorang tau bnyak pasal pendidikan khas.. aku hanya membisu.. hanya bercakap pasal pendapat aku.. aku xyakin yang aku layak untuk ke peringkat seterusnya.. kalau dapat alhamdulillah.. bersyukur sangat.. 

sekarang ni aku stay form 6 and tunggu result ipg keluar.. kalau aku layak.. mmg mak and abah sruh kluar la form 6 pegi ipg.. lepas keluar result dulu abah suruh mohon SPA untuk separa jururawat.. erm,, abah just nak aku sambung study bende yang habis study tros ad keje.. mmg cikgu n jururawat je lah yang aku akan kje kan.. erm,,, aq xpernah minat nak jadi nurse and cikgu ni.. tp sebab nak senangkan hati mak and abah aku mohon la jugak.. 

so,, sekarang ni aku masih lagi xnampak kat mane masa depan aku nanti.. dekat form 6 ke?? ataupon jadi pelajar universiti kat uitm?? ataupon menjadi salah sorang calon guru di ipg?? or jadi nurse?? 
masa depanku masih kabur...

aku cite semua ni kat umi.. umi just cakap pk positif.. mungkin ada hikmah disebalik semua ni.. umi xdapat nak buat apa2 sbb dy hnya mak angkat aku.. kputusan kat tangan mak and abah.. so,, now aku cube untuk buka fikiran aku.. hope semuanya berjalan dengan lancarlah..

thanks sape yang sudi bace entri aku kali ni.. ^-^
Catat Ulasan