Khamis, 30 Oktober 2014

FIRST TIME MASOK WAD... :) / :(


Assalamualaikum semua..



kali ni xnak cite banyak.. panda dah create ap yang nak tulis kat blog ni time kat dalam wad dulu.. tapi, semua tu dah hilang.. sedeh3.. note kat dalam phone panda hilang sbb memory card problem.. argghhhh.. geram gila..

" FIRST TIME MASOK WAD " seriusly xtau nak cakap mcm mne.. sedih ke happy??? hahhaha.. mmg la sedih kan sbb kite sakit.. tp,, terselit rse happy kat dlm hati ni sebab ad pengalaman tidur kat wad .. hahha.. pelik kan.. huhu.. tapi yang xbest bila masok wad ni rse macam menyusahkan  mak   and abah.. ermmmm,,, sian kat dorang..

okayy, nak dijadikan cite kenape lah panda ni boleh masok wad.. haaa,, gini citenye,,

pada mulanya panda just demam biase je.. so, hari pertame demam mmg xla nak pegi klinik.. panda mmg xske pegi klinik sbb nanti kene makan ubat.. hohoh.. so, panda just rehat kat rumah.. second day, badan panda rse sakit2.. mcm sakit urat gitu laa,, xsedap badan.. mak dah sruh pegi klinik.. tp taula panda ni kan degil.. mne nak dgr ckp.. haha.. mak sruh telan panadol pon xmkan.. hehe.. hari ketiga, kaki belah kanan ni rse sakit.. so, mmg dah dpt agak la demam urat sebab kaki nii.. kaki bengkak sakit bila nak pijak.. disebabkan panda mmg ad ekzema so, kat tempat ekzema tu dah start klua air bisa.. pelik la kan,, slama ni okay je.. panda just sapu ubat yg biase pkai je.. hari keempat.. kaki belah kiri plak bengkak.. bengkak sampai kat betis.. pastu betis tu plak merah sangat and klau sentuh mmg panas.. bengkak tu besar 2kali ganda dr saiz sbenar betis panda.. tu yg takot.. badan plak panas garing.. rsenye kalau letak telur boleh kot dapat makan telur separuh masak.. haha,.. malam tu panda just telan panadol je.. hari kelima, pagi tu abah dah suruh mandi nak pegi klinik sebab badan panda still panas.. kaki plak dah bengkak trok.. nak jalan pon payah.. mmg abah kene papah la.. panda ni jenis xsuke pegi klinik dgn abah.. panda mesti nak dgn mak jgak.. tapi disebabkan mak mengasuh,, terpaksalah pegi dgn abah..

sampai je kat klinik ambik no. tros jumpe doktor.. kebetulan org xdok time tu.. doktor pon mulakan keje dy.. tanye pas tnye doktor ckap kene masok air sebab panda kurang minum air.. erm,, first time okay masok air.. mmg takot gile la.. time tu plak nurse xjumpe urat nak msokkan jarum tu.. merata tempat dy cucuk.. sakit gile,, sampai menangis panda kat situ.. haha.. wat malu je.. dekat sejam masok air.. doktor bagi surat sruh pegi hospital untuk ambik antibiotik kat sane.. seriusly kefahaman panda time tu.. pegi hospital sbb nak masokkan antibiotik yg xde kat klinik tu.. setakat tu je,, xterpk sampai kene tahan wad..

balik rumah jap.. abah sruh makan nasi sikit.. lepas makan abah bawak pegi hospital.. jumpe doktor kat sne.. dy cakap ap tau x.. " kite kene tahan awak kat wad sebab nak masokkan antibiotik selalu.. and nak tgok perkembangan kaki awak.. bende ni dah trok.. klau biarkan nanti melarat.. kuman dah start masok dalam darah.. " gile takot time tu.. mcm2 pk.. aduhaii.. xsangka seterok ini.. hurmmmm,, time tu pk nak sihat je.. kalau x mmg dah ajak abah balik.. huhuh..

pengalaman kat wad malas la nak cite,, nanti lagi panjang bejela jela entry kali ni.. huhu.. mcm baise je la kat wad.. makan tido rehat.. hahaa.. ramai yg tanye.. " ko sakit ap sebenarnye?? " haishh,, yg ni mmg xboleh nak jawab.. panda pon xtau sangat.. haha.. xtau nak cite mcm mne.. hehehe..

haa,, tgok kat situ dy tulis ap.. tu la kot nme penyakit panda.. hahha
ermmm,, rsenye 9 hari jugakklah panda dok kat wad ni.. tu pon dapat klua sbb panda ad interview.. kalau xlagi lame kene tahan.. bila dah dapat klua tu.. happy xterkira laa,, huhuhu..

hehehe.. ni kak fara.. dy ni suke sangat sakat panda.. sebab panda bawak bear panda tu pegi sne kan.. huhuu
k laa,, sampai sini je la nak cite.. hhaha.. tadi cakap xnak cakap banyak.. tp bnyak jugak ni.. hahaha.. k thanks sebab sudi bace entry panda kali ni.. ^-^
Catat Ulasan