Ahad, 21 Jun 2015

segmen " ALL ABOUT THE SONGS by BAJUWARNACOKLAT "


Assalamuaalaikum..
wuuuu,, excited nak join segmen niii.. hehehe
soklan dy best2 kot.. lagi pulak panda ni mmg jenis yang suka dgr lagu..



1. Lagu yang membuatkan uollss teringat masa zaman-zaman sekolah duluuu. Yang ada memori bila mana uollss dengar jee mesti ada teringat kawan-kawan masa sekolah tu dan semua benda nakal benda baik yang uollss buat masa tu. Kalau uollss tengah sekolah skrg ni, apa lagu yang paling uollss akan kenang bila dah tamat persekolahan nanti?

JAWAPAN :- 

lagu Malaysia Baru.. alahh,, lagu patriotik tu.. yg selalu nyanyi bila hari Merdeka tu.. huhu
kenapa lagu ni??
haaa,, dulu time panda sekolah rendah.. panda penah buat persembahan nyanyi lagu nii.. siap berjoget2 lagii.. hahhah.. tapi bukan nyanyi sorang2 laa.. kami wat mcm boria gitu..
so, bila dengar je lagu ni mesti tringat kenangan sekolah rendah dulu..huhu..

lagi satu lagu ABCDEFGHI-I LOVE YOU dlm cite hindustan Hum Saath Saath Hain..
kenapa lagu ni??
sebab Hari Guru baru2 ni.. kami budak2 form 6 ada buat persembahan untuk majlis hari guru tu..
Bila dengar lagu ni je.. mesti teringat persembahan yang ktorang buat tu..mesti teringat mcm mana susahnya kami tangani masalah2 sebelom majlis hari guru tu.. teringat balik mcm mne kami satukan idea2 semua org untuk cipta persembahan ni.. huhuhu.. serius xkan lupa laaa.. mesti akan teringat bila dah hbis form 6 nanti.. kenangan kat form 6 ni laa kenangan yg xkan panda lupa.. mcm2 terjadi..
siap budak2 arus perdana ad yang ckp " akak2 dgn abang2 form 6 ni mcm budak2 je" huhuhu.. itulah kami.. always happy..

2. Lagu yang bila uollss dengar mesti teringat masa patah hati duluuu. Dan betapa suweyyynyaa pada ketika itu. Kalau tak pernah patah hati, sakit hati. Hahaaa. Pernah tak? Mana tahu kecewa sbb Mak taknak belikan jajan ke.

JAWAPAN :-

Lagu Pergi tanpa alasan - Eren..
Lagu ni mengingatkan panda dengan kisah putus cinta dulu.. My First Love.. huhuhu
bila dengar je lagu ni.. kompom terus teringat kat dy.. mcm mana dy tinggalkan panda..
Tinggalkan panda dengan alasan untuk belajar.. panda terima alasan tu.. walaupon kami dah putus.. tapi,, sayang tu ad lagii.. masih berharap.. sampai satu ketika.. dy ajak jumpa...
dy cakap " jangan berharap lagi kat saya".. pehhh,, ternyiang2 plak ayat tu.. hahahah.. sedih sangat time tu.. rupanya dy sudah ada pacar baru.. huwaaa!!! menagis la.. sampai skrg xdpt lupa.. CINTA PERTAMA.. huuhu..

3. Lagu yang boleh buat uollss bangkit dan move on!
JAWAPAN :-

lagu yang buat panda akan rasa semangat.. bila dengar lagu Ella- Standing in the eyes of the world..
lagu nii buatkan panda rasa yang xsemua org akan terus jatuh.. semua org mampu bangun dan bangkit teruskan berusaha untuk menggapai impian kite..
bila dengar lagu nii.. panda rasa yang panda pon boleh jadi mcm org lain.. berjaya mcm org lain..
dan panda akan rasa yakin yang semua orang berhak dan mampu BERJAYA!.

“Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba…
Kini “Standing In The Eyes Of The World”
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar “Standing In The Eyes Of The World”

4. Lagu yang buat uollss teringat kat mak/ayah kalau dengar ni. Boleh meleleh-leleh air mata lagi-lagi kalau duduk asramaa tu.

JAWAPAN :-

Lagu yang panda rasa ramai la akan nangis kalau dengar sebab kompom2 akan tringat kat mak abah kita.. Lagu Ayah dan Ibu- Sudirman.. Lirik dy penuh makna..
panda rasa sape yang xnangis bila dengar lagu nii mmg xde perasaan and xmenghayati betul2 lirik ni.. hehehhe..
panda xpenah lagii la duduk jauh2 lama2 dengan family..
paling jauh berjauhan pon panda duduk Kuantan dulu..
tu pon 2 3 bulan je..
tapi dalam 2 3 bulan je tu ada jugak lahh nangis2 sebab rindu mak.. hohoh..


5. Lagu yang mengisahkan pasal kehidupan uollss sekarang, apa yg uollss rasa dan alami.

JAWAPAN :-

errrrr,, lagu yang gambarkan kehidupan skrg nii..
ermm,, lagu ap ea?? heheheh
ntah laa... yang menggambarkan kehidupan skrg ni mcm xde je lagu yang sesuai.. hoho
tapi mcm boleh laa rasanya lagu najwa latif nii..
Satu hari nanti-Najwa latiff..

" tadi pagiku patah hati dia tak mungkinkan kembali kau tak perlu faham apa yang kau rasa tak perlu bersedih jangan membuang masa "
 
bukan baru patah hati ke ap.. 
tapi lirik ni menunjukkan yang panda xperlu nak ingat kejadian lepas yang meyakitkan tu.. huhu

6. Lagu yang uollss nak sangat nyanyi kat someone. Macam laki sendiri ke, kawan baik ke or sesapa lah. Crush pon bisaa dong. Hahahh

JAWAPAN :-
lagu TERIMA KASIH CINTA-Tasha Manshahar ft RJ..
lagu nii mmg panda nak sangat nyanyi kat Mr. Mokk.. huuhu

" Usah bimbang tentang aku
Ku selalu disisimu
Hapuskan rasa ragumu
Ku cuma ada kamu "

too Mr.Mokk..
jangan la risau pasal aku.. aku okay2 je.. hehehe
in shaa allah aku akan sentiasa dengan kau kalau mmg kite dijodohkan bersama..
xpayah dok buat trokk pikir aku curang ke ap ke.. aku setia tau.. ^_^

" Terima kasih cinta
Pintaku satu saja
Jangan pernah berubah "

too Mr.Mokk..
terima kasih sebab terima aku seadanya..
aku harap kau pon xberubah arah mata angin kau.. hhoho

#buatsweetkejap.. hahhaa

7. Lagu yang kau nak nyanyi kat aku. Hehewww. Ada tak? Mohon ada lah mana tahu ada sesapa nak nyanyikan lagu What Makes You Beautiful by One D ke kat gue. Nombor tujuh ni kalau takde takpe. Nak jawab lagi bagusss. Hehe. Jangan nyanyi lagu Lelaki by Yuna dahlah. Gue bukan lelaki tak gunaaaa.

JAWAPAN :-

okay,, lagu yang panda nak bagi kat Rai lagu Senyum-Aziz Harun..
teruskan senyum okayy.. 
senyum walau ap pon yang jadi.. 
^__^


Lastly,, habis jugak jawab soalan2 nii.. hahahha.. 
Catat Ulasan