Isnin, 8 Jun 2015

HOLIDAY~AIR TERJUN SUNGAI PANDAN



Assalamualaikum dan salam sejahtera..

sebab sekarang ni tengah mood cuti..
so, panda pon tringin jugak nak berjalan2..
kebetulan abang balik sbb cuti study week..
so, dy pon bawak la panda, mak n adik ira pegi rumah umi panda..
esoknya umi bawak kami pegi berkelah kat air terjun nii..
EXCITED je bangon2 tido mak ckp nak pegi berkelah kat air terjun..
maklumlahh dah lame xmandi air terjun.. huhu..

Air terjun ni ad yang jaga so, tempat dy ni banyak kemudahan and bersih..
xpayah la risau nk ganti baju kat mane.. tempat solat pon ad..
ada jugak gerai2 jual makanan.. 
air terjun ni lebih dikenali dengan nama " Panching "..
kalau nak masok sini kene bayar.. 
kanak-kanak RM1
dewasa RM2
parking RM3
ad je tempat parking free tp jauh sikit la dari tempat nk mandi tu.. 
kalau xbawak banyak makanan boleh laa parking kat situ.. 

biase la air terjun.. ad tempat yang dalam.. ad tempat yg cetek..
kami hampar tikar duduk kat tempat yg air cetek je.. 
xla cetek sangat.. boleh la panda tenggelam bila duduk.. hahhaa
sbb ad isha.. kalau xmesti pegi tempat yg dlm punya..
lagipon panda ni bukannya pandai berenang pon.. huhuhu.. 

lepas makan2.. kami pon turun la berendam.. hehehe..


ad jambatan gantung.. senang untuk kita nak seberang..
sbb dua2 belah ad tempat untuk kite duduk berkelah..


acah-acah muka tkot.. huhu...
actually, panda ni gayat orgnya.. tp teringin nak naik jugak jambatan nii..
bagi panda ap yang ad mesti kene cuba.. 
alang2 kat depan mata.. bila lagi nk dpt kan.. huhuhu
tapi kene tunggu xde orang baru boleh lalu..
kalau ramai2 lalu dy punya bergoyang tu bukan main lagi.. hehehe

lepas naik jambatan gantung tu.. panda dgn sofia pon nak panjat lagi tinggi
sbb nk tgok air terjun tu dekat2..
jalan nak naik atas tu xla rata.. so, hati2 takot tergelincir..
xde la kene panjat tinggi sangat.. jalan pon xcuram sangat..


okay,, dah sampaii..
Niat dihati nak mandi kat situ.. 
tapi cik panda ni xpandai nak berenang.. takot lemas plak..huhu
panda dgn sofia pon cari la port yg cantik kami nk berlabuh.. heheh
penat dok jalan nak duduk jap..
duduk kat batu2 yang tempat air mengalir nk turun..
pehhh,, best.. sejuk je.. 

cik panda dengan sofia

Muka excited terlebih.. hahahha
jernih je air..
serius best.. sejuk and jernih je air..
okayy,, dah malas dok kat atas..
panda dengan sofia pon turun..
sambung mandi2 dengan mak n umi plak kat bawah..
disebabkan budak isha tu xnak pkai life jacket dy.. mama dy ni la yg main..
takot lemas walaupon cetek je kat situ.. heheehe


oppss,, ttbe ternampak dua org ni ber sweet2 plak.. hahaha
~ dik ira dengan haffiz.. ~
Kalau dua org ni tau panda bawak masok pic ni kat blog.. kompom2 kene marah.. 
hahaahha.. sorry ye dik.. sweet sangat kak lang tgok.. 
jeles pon ad.. panda xpenah lagi la ad prince charming datang suapkan mcm tu.. hohoho

okay last.. jom tengokk telatah isha ni mandi..
bukan main suka lagiii.. lemas banyak kali pon xserit nk mandi lagi..


ni tengah menggigil sejuk ke ap?? huhu



Catat Ulasan