Rabu, 16 April 2014

UJIAN KELAYAKAN CALON GURU..

Assalamualaikum semua...

sekarang ni hot orang dok bercakap pasal UJIAN KELAYAKAN CALON GURU.. erm,, alhamdulillah aq pon layak menduduki ujian ni.. gembira gila bila dapat tau yang aq layak pegi.. mak n abah pon happy.. 2 hari sebelom menduduki ujian tu.. aq xmakan nasi pon.. cuak gile.. takot aq xboleh nak wat.. huuhuu.. 

okay.. spe2 yang masih lagi dok tertanye tanye mcm mne la ujian ni.. meh sini ceq nak habaq mai... huuuhu

UJIAN BERTULIS :

ujian bertulis ni ada 2 bahagian... bahagia A dan bahagian B..

  dua2 bahagian ni nak kne jawab dlm mse 45 minit... 

BAHAGIAN A dy ada 135 soalan...                
BAHAGIAN B dy ada 60 soalan...                    

alah,, korang xpayah nak risau la.. mmg la tgok jumlah soalan 2 bnyak.. tapi jawapan dy ad A and B je.. jawapan pon juz wajar x wajar or ya tidak.. bahagian A ni pasal sahsiah kite ataupon dorang namakan INSAK .. 

okay ni contoh2 soalan yang aq ada.. yang soalan Bahagian A je..









 sorry sebab ada soalan yang xnampak.. masalah printer..





UJIAN FIZIKAL : 

ujian fizikal ada empat yang kite kene buat.. 

  • lompat kuadran
  • bangkit tubi bervariasi
  • ujian bleep ( ni kene lari2 )
  • ujian kilas sisi 
ujian fizikal ni spe yang ada stamina untung la.. klau mcm aq yang xde ni payah la sikit.. erm,, aq pon xtau la lepas x nak pegi temuduga..


ini je la yang dapat aq kongsikan.. okay hope entri kli ni bergune untuk korang semua.. 

waalaikumsalam...
Catat Ulasan