Khamis, 17 April 2014

RINDU ANAK MAMA..

nur delisha humairah.


Assalamulaikum semua...

comel x baby tu?? ha,, tu anak aq la tu... hahahahah... but, bukan aku yang lahirkan dy okay.. i'm still young.. hoho.. ni anak yang mak aq jaga.. kami sekeluarga sayang sangat kat dy ni.. setahun lebih jugak la mak aku jaga dy ni.. dari baby jaga..  mne boleh xsayang kan...

korang mesti tertanye tanye kan... asal plak la minah ni cakap bby ni anak dy padahal mak dy yang jga.. mesti la mak dy yang anggap bby ni mcm anak sendry... meh sini ceq nak story... huhu.

begini ceritenye..
time aku nak ambik exam spm tahun lepas.. umi isha ni kene pindah.. umi isha ni kerja kat tabung haji.. bile UTC start bukak umi isha ni kene la kerja kat UTC.. so,, dorang ni pon pindah la kat kuantan.. nasib bek time cuti sekolah so,, akak isha ni la jaga dy sblom dpt pengasuh baru.. 

sesudah tamat je exam spm aq tros ikot family dorang duduk kuantan.. time aq jaga isha dy ni dah besar setahun lebih.. senang la sikit nak jga kan... macam mne isha boleh panggil aku mama?? ha,, ni akak dy and adik aku punye keje la.. okay bila dok kat sana.. aq la paling tua bila umi and abah isha ni pegi keje.. so, aku la kne masak untuk dorang.. disebabkan aku ni masak n jaga dorang.. dorang boleh panggil aku ni mama plak.. isha pon ikot je.. tp xpe,, aq suke isha panggil aku mama.. sebab selama aku jaga dy aku mmg dah anggap dy ni anak aku.. bukan adik... 

isha main dengan spec abah.

sekarang ni aku dah xjaga dy.. dah balik duduk dengan mak and abah semenjak result spm kluar.. skrg ni dok wat lesen kereta.. so,, payah la nak balik kuantan jaga dy.. isha pon dah ada pengasuh bru skrg ni.. isha panggil dy ibu.. untung isha.. dy ada umi, mak , mama and ibu.. haha.. semua dy sapu..

isha ni kan xtau la dy pakai ilmu ap sampai kami semua ni payah sangat nak marah dy.. klau ktowang nak marah dy pandai je tunjuk muke comel dy 2.. tros xjadi nak marah.. erm,, disebabkan prangai dy yang comel2 tu la ktowang dok slalu rindukan dy..

isha kurus mama yang tembam.. huhu

otw nak balik dari lipis hari tu singgah la kejap kat kuantan..rindu sangat kat budak isha.. nak pelok cium dy.. jumpe dy je terkejot ktowang.. kurus laaa.. umi dy cakap isha kene ulser so, tak slera nak makan.. ksian anak mama.. ktowang singgah skejap je sbb mak nak kerja esok.. takot sampai rumah lambat.. time nak balik ni serius.. aku sedih gile nak tinggal dy.. dy nangis teresak esak nak ikot ktowang balik.. sampai aku and mak pon nangis.. erm,, mesti dy rase xhabis lagi nak lepaskan rindu.. sama la.. aku pon rse sekejap je jumpe dgn dy.. tp,, nak wat mcm mne kan.. ktowang xboleh nak ambik dy.. dy kan dah ad pengasuh baru..   :(

isha.. kalau awak bace ni mama nak awak tau yang mama dah anggap awak mcm anak mama sendry.. sampai bila2 pon mama tetap anggap isha anak mama.. walaupon kite dah jaoh.. mama harap isha pon still ingat kat mama and tros anggap mama ni mama isha.. mama sayang sangat2 dekat isha.. isha jangan pernah lupekan mama ye.. ^_^

sampai kat sini je la entri aku.. sorry kalau korang bosan bace entri aku kali ni..
waalaikumsalam..


Catat Ulasan