Selasa, 13 Januari 2015

FIRST DAY SEKOLAH TAHUN 2015...

Assalamualaikum korang..

wahhh,, panda dah 19 y/o .. tapi still bergelar plajar skolah.. huhu..
now upper six dah.. dah masok sem baru.. sem yang lagi mencabar.. pehhhh,, dgr cg2 cite pasal eseimen pon dah ketaq lutut nii.. hehehe  takot la xsempat siap.. pastu takot xpandai nak bhagi masa mana nak study.. mana nak wat eseiimen.. hurmmm.. in shaa allah boleh kan.. aamin..

okay,, nak cite pasal first day skolah tapi dah mcm2 bende jadi.. hahaha.. umur je 19 tapi prangai xmacam 19 pon... wakakaka..
datang2 je skolah harini panda tengok kelas panda gelap.. aikk.. xkan kelas ni xde lampu kot.. mcm xlogik kan.. tanye kinah dy kabo dy xjumpe suis.. hahha.. yang ni lawak.. sebenarnye ad je suis kat situ.. tp sbb ad tanda pangkah kinah takot la nak bukak.. ingatkan rosak.. rupenye suis lampu.. haha ngek je kan.. 

pastu boleh plak kasut baru kinah ni lekang tapak dy.. haha.. baru je dy nak test kasut baru kan tapi dah jadi mcm tu plak.. hahah.. puas membe seret kasut jalan sampai balik.. sian2.. 
ermm,, ap lagi erk jadi td.. ntah laa dah lupe.. 


okayy,, nak cite pasal subjek yg dah blaja harini..
erm,, memula subjek pengetahuan am..
okay, panda mmg xmnt langsung subjek nii.. haha.. mmg payah la nak masok dlm kpale nii.. pastu tahun ni plak salah sorang cg. pa ni besalin.. cuti la kan.. so, 3 kelas form 6 ni kene gabung time pa.. blaja kat bilik kuliah.. ermm,, panda kalau masok bilik kuliah tu payah sikit nak fokus.. dah la dgn ramaiinye.. pastu sejuk aircond plak.. mmg mate nak tutup je keje.. hahhhaa.. erm,, minx2 panda okayy la dgn situasi mcm tu.. kalau kat u nanti pon mesti blaja ramai2 mcm tu kan.. so, kene la blaja dari skrg..

subjek kedua geografi..
cg, yang ajar kami geo ni masok wad sbb sakit kencing manis.. so,, adlah cg. yg gantinye.. td sblom blaja dy cite pasal soklan sem 1.. hahah.. panda rse mcm ntah pape je jawab sem1 dulu.. time tu mcm main2 lagi kan.. heheh.. tapi cg. ni ckp kertas jawpan yg dy tanda mmg lemah.. mmg markah rendah2 je gitu.. so, means mmg soklan dy susah la kan.. huhu.. ermm, geo panda xrisau sangat.. bukan xrisau terus ad lah jugak risaunye.. tapi sbb minat kan.. so, in shaa allah okayy..

subjek last rini ekonomi..
masa yang sangat2 memeningkan kpale.. serius xtau la knp panda rse mcm payahhhnyeee makroekonomi ni... argghhhhh.. haha mcm nak menjerit je.. hiihi
puncanya sbb panda gune buku lain.. cg gune buku lain.. so, bila dalam klass panda payah sikit nak paham ap yg cg. ajar.. bila tgok kat buku xde.. tp cg, cakap.. so, jadi blurr kjap kat situ.. hahha.. dah la subjek ekonomi nii panda mcm lambat sikit nak paham. pastu buku plak lain.. haishh.. lagi pening kapale.. 

hahha,, harini punye entry nak luahkan prasaan je lahh.. huhu.. mesti bosan dgr celoteh panda nii.. hihihi.. korang doakan la panda bejaya dlm stpm nii.. nak sambung degree plak lepas nii.. tp, xtau la lgi nak ambik kos ap.. ermm,, yg tu kite cite kemudian k.. k laa nak tido.. skolah kan.. hehe
Catat Ulasan